FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Bryggeguide: Hario V60

Det er vores mission at sørge for at få god kaffe ind i danskernes hverdag, og det gør vi ikke kun ved at importere fantastik specialtykaffe fra Nicaragua, men også ved at guide dig til at få det optimale ud af kaffebønnerne!

Vi har derfor en guide klar til hvordan du bedst brygger på en Hario V60 - og hvis det ikke er din foretrukne bryggemodel, så håber vi at du bliver nysgerrig af denne guide! Alternativt kan du tage et kig på en af de andre bryggemetoder, vi har guidet til her.  

Vi guider dig til at få det optimale ud af din Hario V60 med et par simple trin. Følg med! 

Trin 1: Det er altid en god idé at starte med at lade varmt vand løbe igennem filteret inden du begynder at brygge. Det sørger for at varme glaskanden op, samtidig med at det fjerner eventuel papirsmag, der kan give smag til kaffen. 

Trin 2: Herefter afvejes bønnerne. I denne guide bruger vi 21 gram hele bønner, hvilket giver 2 kopper kaffe. 

Trin 3: Det er tid til at kværne bønnerne, og her anbefaler vi at de kværnes mellemfint. Er du i tvivl om hvor fint? I videoen herover kan du se kaffen tæt på efter den er kværnet.

Trin 4: Kaffen tilføjes filteret, og det er blevet tid til at tilføje 40 gram vand med en temperatur omkring 92 grader. Dette kaldes et Bloom Pour og er den process, der starter, når du tilføjer det første vand til den friskkværnede kaffe. CO2 forlader kaffen hvilket giver en boblende og skummende overflade, imens kaffen langsomt åbner sig op. Overfladen tenderer en orange nuance, og det karakteristiske duft af kaffe breder sig.

Trin 5: Bliv ved med at tilføje vand hver 10 til 15 sekunder og op til 360 gram vand i alt. Du holder øje ved hele tiden at have din Hario V60 placeret på en vægt. Vandet skal som nævnt være omkring 92 grader og er du ikke i besiddelse af en kedel med temperatur-måler, skal du blot sørge for at lade det koge lidt af, før du starter brygningen.

Trin 6: Vandet er ved at være løbet igennem, og du er klar til at servere en kop dejlig kaffe for dig og en du holder af. God fornøjelse!

// Written by @labnol