FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Bryggeguide: Moccamaster

Filterkaffe er for mange lig med hverdagskaffe, og en Moccamaster gør præcis det den skal - den brygger en god kop kaffe hurtigt og enkelt! Vi hylder hverdagen og synes sagtens at en god kop kaffe kan brygges på kort tid. 

Vi har derfor kastet os over en bryggeguide på en klassisk Moccamaster, og du får her et par simple tips til at optimere din brygning på en filterkaffemaskine. 

Trin 1: En Moccamaster kan holde i rigtig mange år, hvis du tager dig blot nogle få forholdsregler for at passe godt på den. Det bedste du kan gøre for din kaffemaskine er at bruge afkalket og blødt vand. Lyder det ikke særlig simpelt? Det lover vi, at det er. Vi bruger nemlig blot en vandkande med et monteret kul-filter, der sørger for at rense vandet og reducerer kalk-niveauet.

Trin 2: Dette trin er sikkert ikke almindelig kutyme i de flestes brygge-vaner, men hvis du lader lidt vand løbe igennem maskinen og filteret før brygningen, så sørger du for at fjerne papirsmag, der kan afgive smag til din kaffe. Vandet der ender i kanden, hældes ud før du starter brygningen. 

Trin 3: De hele kaffebønner afvejes og til en hel kande kaffe, skal der bruges 70 gram hele bønner. Bruger du kaffe, der allerede er kværnet? Så hop videre til Trin 5.

Trin 4: Kaffebønnerne kværnes mellemfint. Hvis du er i tvivl om hvor fint det skal være, så giv videoen et kig!

Trin 3: Det er blevet tid til at tilføje det friskkværnede kaffe til det våde filter. Du skal samtidig bruge 1,25 liter vand, hvilket giver cirka 10 kopper kaffe.

Trin 4: Moccamasteren er klar til brygning, og du skal nu blot vente 6 minutter på friskbrygget kaffe. God fornøjelse!