FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe April - Franco - Nicaragua

Velkommen indenfor hos La Familia Ortez endnu engang! Det er endnu engang blevet tid til at besøge en af familiens sønner, nemlig Franco. Han har sin egen gård som ligger i samme område som de andre familiegårde, men hvor du endnu engang får en ny smagsoplevelse med en velbalanceret sød kaffe med dejlige frugtige noter.

Franco-kaffen har en en helt unik smagsprofil. Duften er sød og dyb, og leder tankerne hen på modnet frugt og chokolade. Smagen er velbalanceret mellem det søde og det frugtige, og smager lidt af moden honningmelon, blandet med noter af sød chokolade. Den har en lav syre og egner sig godt til at starte dagen på. Den fungerer særdeles godt brygget i en chemex eller en anden slags pour-over eller Moccamaster, som giver en kraft kop kaffe.

En af de vigtigste processer når man skal dyrke en speciality-kaffe af høj kvalitet er sorteringen af bønnerne. I første omgang ligger fokus på en god dyrkning med mange flotte, røde bær men det kan selvfølgelig ikke undgås, at der er bær iblandt, der er mindre modne eller ødelagte. Derfor sorteres bønnerne efter høstning igennem en vaske-process, hvor de tungeste og mest fyldige bær flyder mod bunden, hvorimod de defekte og rådne bær, flyder mod vandets overflade og derefter frasorteres og solgt til det lokale marked eller til instant-kaffe (tænk på det næste gang du drikker instant kaffe!).
Derimod bliver de tunge bær valgt til produktion af den kop kaffe, du har stående foran dig. Et bærs vægt og tyngde har nemlig meget at sige om hvor god en kaffebønne, du har med at gøre og hvor god en kop kaffe, du kan brygge i sidste ende.

Kvalitet over kvantitet er i højsæde hos denne familie, der arbejder dedikeret for at skabe en fantastisk kop kaffe, der ikke bare smager godt for den almene kaffedrikker men som også kan opnå anerkendelse i kaffekredse. Det er derfor en prioritet hos familien hele tiden at investere i sig selv og hinanden for at opnå et bedre produkt både for kaffedrikkeren.

Smid en kommentar