FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe December - Explosión, Maria Ortez - Nicaragua

Kaffen har en meget karakteristisk sød smag af karamel suppleret af frugtige noter i samspil med syrlige citrus. Vi synes at kaffen gør sig rigtig godt ved brygning på filter. 

I sidste måned var vi på det første familiebesøg ud af nogle stykker de næste måneder, og vi var på besøg hos Enso, der er søn af Maria og Roger. Og det er netop Marias gård som vi i denne måned får æren af at besøge!

Maria Ortez, Flor Silvestre, ØNSK Kaffe, La explosion 2
Farmen Flor Silvestre er beliggende i det lille community La Explosión i det nordlige Nicaragua blot 1 km fra grænsen til Honduras. La Familia Ortez løb en stor risiko da de grundlagde kaffeplantager i dette område, der er beliggende så højt over vandets overflade. 
Flor Silvestre er beliggende 1.400 til 1.600 meter over vandets overflade, og det giver kaffeproduktionen nogle sværere betingelser end andre steder. Den høje højde og de kolde temperaturer havde den betydning, at det tog 4 år før plantagen var i fuld produktion men stadig oplever familien her et lavere udbytte end i andre nicaraguanske byer.

Til kaffenørden:
Maria Ortez, Flor Silvestre, Nicaragua

Området er omgivet af fyrretræer og ambratræer, og familien er meget bevidste om at det anderledes miljø også er med til at skabe en anderledes og god kaffe. De har derfor i de senere år ydet en stor indsats for at højne kvaliteten af deres bønner, og hvert år stræber familien efter at kaffen der ender i kopperne smager endnu bedre og er af endnu højere kvalitet end året forinden.
Maria Ortez, Flor Silvestre, ØNSK Kaffe, La explosion 3

Flor Silvestre har af samme årsag ved flere lejligheder udmærket sig som værende en af de bedste kaffer i Nicaragua i forskellige tests og konkurrencer, og vi glæder os derfor meget til at byde dig på en kop kaffe derfra. 
Kaffen har en meget karakteristisk sød smag af karamel suppleret af frugtige noter i samspil med syrlige citrus. Vi synes at kaffen gør sig rigtig godt ved brygning på filter. 

Smid en kommentar