FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe -  El Abuelo fra Costa Rica
Costa Rica Farmer Coffee
Denne månedens kaffe kommer fra højlandet i Costa Rica. Faktisk er den dyrket i hele 1700 meters højde, hvilket giver en hård bønne og derved en mere smagfuld kaffe. Kaffen er dyrket af Franklin Hernández Padilla og hans søn Rony Hernández Padilla på deres lille kaffefarm ”El Abuelo”, som betyder ”Bedstefaren”. Farmen er beliggende i det berømte område, Tarrazu, hvor forholdene er ideelle for kaffedyrkning. Her specialiserer de sig i at dyrke ”microlots”, som er små partier af ekstraordinær kvalitet. Der blev kun produceret 24 sække af netop denne kaffe hvoraf 5 sække kom til Danmark.

Fakta:

Farm Name: El Abuelo
Producer: Franklin & Rony Hernández Padilla 
Country: Costa Rica
Region: Santa Cruz de León Cortez, Tarrazu
Altitude: 1700 m
Coffee Varities: Caturra – Catuai
Coffee Process: Fully Washed
Micro Lot: 10 bags exported in Grainpro
Area of coffee farm: 8 Manzanas
Aprox. Annual Production: 24 bags

 

Det er altså en helt unik kaffe! Familien Padilla arbejder hårdt, og går utrolig meget op i deres processer, hvilket betaler sig i enden, da de har sat sig selv på kortet som nogle af de dygtigste kaffeproducenter i Mellemamerika. Der dyrkes udelukkende arabicabønner af sortene Caturra og Catuai. Vi håber på at kunne bringe jer flere af deres kaffer i fremtiden.

Denne kaffe er karakteriseret ved, at det er en særdeles velbalanceret kop. Den har en helt unik sødme, som kan lede tankerne hen på modne bær eller tørret frugt, sammen med en nødde- og chokoladeagtig smag. Dertil har kaffen et særpræget hint af lemon, som giver en let syrlig eftersmag. Det er en kaffe som er let at drikke, især til dem som ikke bryder sig om en traditionel og bitter, kaffesmag. Det kan også være en god eftermiddagskaffe, der passer godt til et stykke kage. Vi er blevet glade for at brygge den i en filtermaskine, Chemex eller en Hario tragt, da det fremhæver disse smagsnuancer. Alt i alt er det en let, afbalanceret og moden kaffe, hvor man kan drømme sig afsted til grønne og frodige Costa Rica.

Vi sætter en begrænset mængde til salg på vores webshop, så skynd dig at bestille!

 

Smid en kommentar

// Written by @labnol