FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Enso fra Nicaragua

I de næste måneder tager vi dig med på familiebesøg hos La Familia Ortez i vulkanområdet San Fernando i Nicaragua.
Før La Familia Ortez kom til området, havde der ikke været dyrket kaffe her især på grund af de lidt koldere temperaturer. Det tog også lidt tid før Roger Ortez, der er grundlæggeren af familie kooperativet, begyndte at få fuldt udbytte for sit hårde arbejde. Det krævede blandt andet et skift fra Caturra-sorten til Catuaí, der egner sig bedre til det lidt koldere klima.

Ortez er i sandhed pioner, der havde modet til at producere i et nyt og ukendt område, men som også sætter en ære i at handle så bæredygtigt som det er muligt. Familien har derfor investeret i et system der gør, at vådmøllen genbruger det samme vand hele dagen, hvilket nedbringer vandspildet betragteligt. I de kommende år vil Ortez prioritere at investere yderligere i mennesker og miljø. Det betyder at de vil sørge for bedre boliger og bedre mad til deres medarbejdere samtidig med at gårdene går i en meget mere bæredygtig retning.

Ortez vil gerne gøre endnu mere for spildevandet ved hjælp af en tank der renser vandet inden det kommer tilbage i naturen. Derudover står familien overfor en omlæggelse til ren energi, når solpaneler installeres på gårdene.

Over de næste måneder kommer du til at lære meget mere om Roger Ortez, hans kone og hans 5 børn, når vi hver måned giver dig muligheden for at smage en ny kaffe fra en ny gård som ejes af familie-kooperativet.  

I denne måned besøger vi Enso, der er en af sønnerne, og deraf har kaffen fået sit navn. Denne kaffe er kendetegnet ved smagsnoter af honning, citrus og chokolade og gør sig rigtig godt ved brygning på en Chemex. Gårdene er beliggende højere end hvad man ellers ser i Nicaragua, men det vil vi fortælle dig mere om næste måned!

For at skrive dig op til vores kaffeabonnement, så smut en tur forbi her: https://www.onsk.dk/products/oplev-onsks-kaffeabonnement-fri-fragt 

Smid en kommentar