FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe Februar - Casa Quemada, Jairo Daniel Herrara - Nicaragua

I denne måned skal vi på besøg hos Jairo Daniel Herrara på Finca Casa Quemada i den nordlige region Nueva Segovia, hvor Rasmus og Andreas fra ØNSK netop er hjemvendt fra. En rejse rundt til Nicaraguas forskellige kaffe-distrikter bragte tilfældigvis ØNSK forbi nabogården til Finca Casa Quemada, hvor vi besøgte Rony Ortez Herrara. Han fortalte os historien om, hvordan gården fik sit navn. ‘Quemada’ betyder brændt på spansk og tilbage i 2004 fandt en brand nemlig sted, og det var herefter at Jairo faldt over beliggenheden og besluttede sig for at starte sin egen kaffegård på grunden.

Denne måneds kaffebønne har et godt sammenspil mellem det syrlige og det cremede med noter af sødlige citrusfrugter og en stor krop. Den meget velbalancerede kaffe, gør sig godt ved brygning på en Chemex, der bidrager til at noterne træder tydeligere frem.

Finca Casa Quemada er beliggende i en højde på 1,400 til 1,600 meter over havets overflade, hvilket skaber de perfekte rammer for at dyrke god kaffe. Kaffegårdens omgivelser betyder blandt andet at høsten falder senere end andre steder i Nicaragua, hvilket betyder at kaffebærerne modner langsommere og dermed sidder og samler smag på træet over længere tid.

Efter høsten fjernes pulpen fra kaffebærerne på gårdens egen vådmølle, og de fermenteres i 14 til 20 timer afhængig af vejret. Herefter vaskes bønnerne, og de er klar til tørring.

Tørringen af bønnerne er en process der kan tage fra ca 18 dage, afhængig af temperaturen. Kaffebønnerne ligger i en hævet “seng” af sort stof, mens de jævnligt bliver vendt for at sikre at kaffebønnerne tørres ens.

Tørringsprocessen er det sidste step der foregår i Nicaragua, for derefter bliver kaffen fragtet til ØNSK i Danmark, hvor bønnerne ristes og sendes ud til jer.

Smid en kommentar