FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Finca Ceylan fra Guatemala

Denne måneds kaffe sender dig til de naturskønne omgivelser ved den vulkanske sø Atitlán i Guatemala, der er en af de smukkeste bjergsøer i verden og som er omgivet af over 3000 m høje vulkan- er.

Finca Ceylan er beliggende i den lille by Pochuta, hvor farmen har eksisteret og været ejet af familien Echeverria siden 1870, og der er løbende blevet tilføjet flere farme til foretagende.

Kaffen er fyldig og balanceret med noter af lys chokolade og tørret frugt. Kaffen gør sig rigtig godt i en stempelkande.

Finca Ceylan går meget op i social initiativer, hvilket også er drivkraften bag ØNSK. Det betyder, at farmen sørger for at an-

sætte lokale folk for at skabe så mange arbejdspladser i lokalm- iljøet som muligt og samtidig sættes der en ære i at bidrage til at medarbejderne og deres familier kan få uddannelse, rent drikkev- and og boliger.

FAKTA

Land: Guatemala

Region: Atitlán

Område: San Miguel Pochuta, Chimaltenango de Mendoza

Kaffeproducent: Dariush Echeverria Zachrissonde Cafés Especiales – Aprocoyce de Amazonas

Højde: 1100 - 1400 m.o.h

Type: Bourbon, typical, Mundo Novo, Robusta, Maragogype, Guexa& Catimor

Proces: Traditionel våde mølleCertificering: Økologisk Bio Latina

Kaffeproduktion er en lidt resourcekrævende process og af samme årsag har Finca Ceylan introduceret et genbrugssystem, hvor rest- erne fra vådmøllen bestående af pulp og frugtkød benyttes som organisk gødning til kaffeplantagen.

Klimaet i dette område er ideelt til kaffedyrkning, da plantagen er beliggende i 1.050-1.400 m.o.h. med et årligt forventet nedbør på 3.500-4.000 mm og en temperatur på i gennemsnit 20 grader.

For at bestille vores månedens kaffe, kan du trykke på billedet nedenfor eller klik på linket: 
https://www.onsk.dk/prod...

Guatemala

Smid en kommentar