FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe Maj - La Famila Ortez

I maj måned skal vi prøve noget helt nyt! Og vi glæder os til at høre hvad I synes om det, for vi er ret begejstrede over det. Denne måneds kaffe er nemlig en blend, som vi har sammensat for at skabe en helt særlig kaffe-oplevelse for jer. Denne måned bliver altså også sidste familiebesøg hos La Familia Ortez, og vi slutter derfor af med en hel unik blanding af de forskellige kaffebønner fra familiegårdene, der fremhæver de forskellige smagsnoter der på fin vis komplementerer hinanden. 

Grænsende til Honduras i det nordlige Nicaragua er de små familiegårde spredt ud i området San Fernando, og de forholdsvis ens forhold som bønnerne er dyrket under, giver gode betingelser for at skabe en velsmagende og spændende kaffe-blend.

Af samme årsag kunne vi derfor godt tænke os at komme med et lille forslag denne måned, så du kan lege kaffe-kender hjemme hos dig selv. Kold kaffe er ikke noget der tiltaler de fleste, men en mere tempereret kaffe giver muligheden for at opfange de forskellige smagsnuancer endnu tydeligere. Vi udfordrer dig derfor til at brygge en kop sort kaffe og give den et par minutter, før du begynder at smage på den. Herefter kan du langsomt begynde at smage på kaffen med en teske og fortsætte til den er helt kold. De forskellige smagsnuancer vil træde tydeligere og tydeligere frem, og det er en sjov måde at forsøge at genkende de forskellige smagsnoter. Kan du smage syrlighed? En undertone af chokolade? Måske nødder?

Det er sådan vi smager på kaffer, hver gang vi skal beslutte, hvad vi sender ud til jer, og det er også sådan at specialkaffer bliver vurderet i forhold til hinanden under en såkaldt cupping session.

Vi synes, at du skal prøve dig frem og se om du kan genkende de smagsnoter, som vores helt unikke blend har. Men du er selvfølgelig også meget velkommen til at brygge en kop kaffe præcis som du plejer og nyde den til din morgenmad, til eftermiddagskagen eller på en bænk i solen. Lige meget hvad, så finder du i denne måneds kaffe smagsnoter der klart leder tankerne hen på en sød og cremet chokolade. Den har nogle fine noter af cashewnødder, hvor sødmen træder klart frem.

Smid en kommentar