FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe Marts - La Unión - Nicaragua

Roger Ortez’s store familie har været værter for vores besøg de seneste måneder og denne gang har vi fornøjelsen af at blive budt indenfor på Rogers egen farm og smage den kaffe, der bliver produceret på La Unión.

Roger Ortez er familiens overhoved, og det var ham der fik familien til området i Nueva Segovia i sin tid. Et område der viste sig at være sværere end først antaget at dyrke i, hvilket Roger Ortez idag har vendt til at være hans styrke. Kaffeplantagen kræver nemlig en masse pleje, samt en omlægning af de varianter der dyrkes på gården, hvilket har udmundet i en prisvindende premium kaffe af særdeles høj kvalitet.

Denne måneds kaffe er velafbalanceret med en sødlig smag af mørke bær kombineret med noter af syrlige citrusfrugter. Sødme er ofte et af kendetegnene ved en kaffe af høj kvalitet, hvor man har formået at få sødmen fra de modne, røde bær til at være et dominerende karaktertræk i kaffen efter vaskning, tørring og ristning af kaffebønnen.

Roger Ortez og hans familie sætter en ære i at få det bedste ud af de bær de dyrker, hvilket for år tilbage krævede et skift fra Caturra-planten til Catuaí-planten. Familien sørger løbende for at investere i sig selv ved at opgradere maskiner og processer, for hvert år at kunne præstere at dyrke en endnu bedre kaffebønne end året forinden.

ØNSK foreslår at brygge denne måneds kaffe på en stempelkande eller en aeropress for at få den sødlige smag til at stå tydeligt frem. Rigtig god fornøjelse!

Smid en kommentar

// Written by @labnol