FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Økologisk Aprocoyce fra Bønderne i Peru

Denne kaffe har en helt speciel smag og karakter, med en intens kaffesmag og krop, dog let og elegant afrundet i koppen med en lang eftersmag. Typisk vil man i koppen finde smagsnuancer som kakao, let citrusagtig syrlighed Økologisk Peru, Aprocoyce er en lille gruppe producenter, der opererer i Amazo- nas-regionen i det nordlige Peru. Klemt inde mellem Cajamarca og San Martín, er området formidabelt til dyrkning af special kaffe.

I øjeblikket er der over 280 små producenter, der leverer de-pulp- er og de øvrige procestrin til forarbejdning af rå-kaffen. Hver kaffebonde håndplukker sine kaffebær og de-pulper (aftager skin- det) lokalt på gården, ofte med manuelle gammeldags de-pulpers.

Råkaffen leveres herefter til den lokale mølle, hvor de grønne bøn- ner klargøres til eksport. Råkaffen bliver sorteret endnu en gang for fejl og defekter og så afskibes kaffen til EU. En stor udfordring for kaffeforsyningskæden i Peru, er at sikre levering til tiden. Med infrastruktur spørgsmål, konstante forsinkelser og eksponentiel stigende efterspørgsel, er kaffecoop’erne i gang med at installere foranstaltninger til yderligere forbedring af kvaliteten. Gruppen planlægger at installere overdækket tørring af de grønne bønner, hvilket sker med finansiel støtte fra det lokale samfund. Målet er at hjælpe producenterne med at tørre deres råkaffe ordentligt, før den gennemgår de sidste procestrin, hvilket kan have stor ind- virkning på kvalitaten.

FAKTA

Land: Peru

Region: Valle de Huayabamba

Område: Provincia de Rodriguez de Mendoza

Kaffeproducent: Asociación de Productores de Cafés Especiales – Aprocoyce de Amazonas

Højde: 1650 m.o.h

Type: Typica, Bourbon, Caturra & Catimor

Proces: Vasket & African bed drying Certificering: Økologisk og fairtrade

Kaffen gror i højden 1650 m.o.h og der produceres primært ara- bica kaffe af sorterne Typica, Pache, Caturra, hvor Typica udgør størstedelen. Kaffebærene høstes i juli-oktober og behandles efter “vådmetoden”, hvor bærskallen afpulpes og frugtkød og kaffebøn- ner fermenteres i store tanke og herefter tørres i solen.

Vi rister denne kaffe efter en traditionel risteprofil og ristegraden er mellemmørk. Det giver en helt speciel smag og karakter, med en intens kaffesmag og krop, dog let og elegant afrundet i koppen med en lang eftersmag.

For at bestille vores månedens kaffe, kan du trykke på billedet nedenfor eller klik på linket: 
https://www.onsk.dk/prod...

Peru kaffe

Smid en kommentar