FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Økologisk Finca Las Nubes fra bønderne i El Salvador
Månedens kaffe kommer fra Finca Las Nubes - eller ’’farmen i skyerne’ - belliggende i ’det gyldne bælte’ i det vestlige El Salvador. Det grandiose navn er passende, da gården ligger på skråningerne af den massive San Salvador vulkan, Quetzaltepec, en imponerende top, der dominerer den vestlige side af San Salvador og når op til 1960 meter over havets overflade. Lige midt i denne højde, mellem 1200-1500 meter, ligger kaffebonden Guillermo Castillos gård, hvor der arbejdes under økologiske ordninger.
Velsignet med modne skyggetræer, vulkansk jord - rig på fosfor og kalium, forfriskende vinde, rigelig nedbør og rigeligt solskin, er den tradtionelle skyggegroende Bourbon kaffesort en sand fornøjelse.

FaktaEl Salvador
Land: El Salvador
Region: San Salvador
Område: Quetzaltepec
Kaffeproducent: Guillermo
Castillo
Højde: 1200-1500 m.o.h
Type: Bourbon, Pacas, Pacamara
Proces: Vasket og patio-tørret
Certificering: Raintforest Alliance

 

Finca Las NubesDer er en tydelig roseagtig duft i aromaen. Det fremtonede kronblad er dog ledsaget af en fyldigere og kraftigere duft af nødder og ahorn.
Nøddesmagen er særligt interessant, da den ikke rigtig kan beskrives ved ordet ’mandel’ eller ’hasselnød’ -
det er mere som en nødderig chokolade; ligesom Nutella.

Efterhånden som kaffen køler lidt ned, begynder en note af frugtighed at blomstre. Hints af tranebær, ribs og et strejf af appelsinskal måske? Der er helt sikkert en citrus surhed, der fremstår mere og mere som kaffen kommer ned til stuetemperatur. Smagen er akkommoderet af en vidunderlig mundfølelse - silkeagtig og cremet-glat.

Vi rister kaffen meget nænsomt og efter en helt speciel profil, der frembringer de helt specielle karakteristika som kaffen indeholder.

En rigtig god kop der passer rigtig godt til stempelkanden.

Du kan stadig nå, at bestille kaffeabonnement og prøve Finca Las Nubs.
Klik i linket: https://www.onsk.dk/products/abonnement

Smid en kommentar