FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens kaffe - Økologisk kaffe fra kvinderne i Honduras

månedens kaffeØkologisk Honduras Marcala er en kaffe fra La Paz området, der dyrkes og kultiveres af kvinderne i organisationen “The Coordinator of Rural Women in La Paz” eller forkortet: COMUCAP, som blev stiftet i 1993 med det sociale formål at arbejde for ligestilling, bæredygtighed og økonomisk udvikling. I dag er organisationen vokset betragteligt og rummer 256 medlemmer fra de omkringliggende distrikter.
Fællesskabet sikrer i høj grad muligheder for mange kvinder i området – muligheder de ikke ellers ville få, heriblandt at få træning og uddannelse i opstart og drift af en kaffefarm. Farmene i fællesskabet har gennem år opnået en høj grad af økologisk produktion som ligeledes er fairtrade.

Honduras kaffe

 

Økologisk Honduras Marcala kaffetræerne gror i højden 1700-2000 m.o.h i bjergområdet Comayagua i det sydvestlige Honduras. Dyrkning i denne højde giver en lav gennemsnitstemperatur og en hårdere bønne, der kvalificeres som “Strictly High Grown” (SHG).

Vi rister kaffen rimelig hårdt ved hård varme i starten af risten, for at få så meget varme ind i bønnen på et tidligt stadie, hvilket sker i 7-8 minutter. Herefter sænkes varmen gradvist efter en speciel profil og en række målepunkter.
Når den er ristet perfekt er den mellemristet og ikke al for mørk. I koppen er smagen kraftig med en unik syre og aroma, der afrundes i en intens eftersmag der pirrer alle smagsreceptorer i mundhulen.

Bestil månedens kaffe her: https://www.onsk.dk/products/abonnement

 

 

Smid en kommentar