FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Yellow Bourbon fra Fazenda Rainha Brazil
En mild, men dog fyldig og intens kaffe, med en god og behagelig mundfølelse. Sødme er karakteristisk for Yellow Bourbon og den leder tankerne hen på lys chokolade og lidt hasselnødder.

Brasil Fazenda Rainha Yellow Bourbon, et utraditionelt gult kaffebær, er en lækker kaffe, dyrket af Luis Fernando de Carvalho Dias. Farmen har været i familieeje siden 1890, og Luis er 4. Generation til at dyrke de velkendte gule kaffebær.
Farmen ligger på kanten af området Minas Gerais og er karakteriseret ved de bjerglige områder Mogiana og Sul de Minas. Størstedelen af de daglige rutiner på farmen er udført manuelt uden brug af mekaniske anlæg, idet topografien ikke tillader den slags maskiner.

FaktaRainha Brazil

Land: Brasil
By: Sao Sebastiao da Grama
Region: Mogiana
Højde: 1200-1400 m.o.h.
Type: Yellow Bourbon
Proces: Pulped Natural
Ejer: Luis Fernando de Carvalho Dias
Certificering: Brazil Specialty Coffee Association (BSCA)

Miljø- og social bæredygtighed er meget vigtigt for farmen, og noget familien tillægger stor værdi. Ejeren, Luis Fernando de Carvalho Dias, arbejder med de oprindelige kaffearter, for at sikre en bedre økologisk balance og udnyttelse af jorden. Det spildevand der udledes fra farmen, behandles på farmen, så den lokale flod der løber gennem markerne ikke forurenes.

På den sociale side har farmen investeret i skolebusser, så de lokale børn kan komme i skole. Farmen råder over 25 moderne huse med moderne faciliteter, så arbejderne sikres de bedste forhold.

Fazenda Rainha Brazil

Kaffen gror i højden 1200-1400 m.o.h og med en årlig nedbør på 1800-2000 mm og en gennemsnitstemperatur på 19 grader, er de klimatiske forhold ideelle for kaffedyrkning.

Kaffebærene høstes og behandles efter “pulped-natural” metoden, hvor bærskallen afpulpes og frugtkød og kaffebønner tørre i solen.

Vi rister kaffen meget nænsomt og efter en helt speciel profil og en anelse lys, så vi kan tydeliggøre de specielle karaktaristika, som Yellow Bourbon byder på.  I koppen er smagen mild, men dog fyldig og intens. Sødme er karakteristisk for Yellow Bourbon og den leder tankerne hen på lys chokolade og hasselnødder. Velbekomme!

For at bestille vores månedens kaffe, kan du trykke på billedet nedenfor eller klik på linket: 
https://www.onsk.dk/products/abonnement 

Smid en kommentar