FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 350 kr.

Månedens Kaffe - Casa Ruiz fra Panama

I september tager vi dig med på en rejse til højlandet i Panama i et område, der er verdenskendt for sin gode kaffe. Nærmere bestemt byen Boquete i Chiriquí-regionen.

Kaffen er skyggedyrket i vulkanjord nær Panamas højeste vulkan, Baru, og dette område er kendt for at give særligt gode betingelser for at dyrke lækre kaffebønner med masser af smag.

Månedens kaffe er kendetegnet ved søde, blomstrede og frugtige noter men stadig med masser af smag og kraft, hvilket blandt andet skyldes at den er dyrket 1.500-1.650 meters højde. Kaffen giver en let og lækker kop kaffe med en sirupsagtig fornemmelse i munden og en medium krop.

Kaffen er hentet hjem fra Casa Ruiz, hvor der er stor fokus på både kvalitet og social ansvarlighed. Casa Ruiz bliver drevet af bror og søster Maria og Plinio Ruiz, der er dedikerede til at dyrke kaffe af høj kvalitet - ligesom deres forgængere har været det i næsten 100 år. På det tidspunkt blev Casa Ruiz grundlagt som en enkelt farm, men i dag udgør det et større foretagende med over 300 familie-farme, der foruden at dyrke kaffe også går op i at gøre en forskel i nærmiljøet. Det betyder at de blandt andet støtter et undervisningsprogram, hvor den indfødte befolkning, Ngäbe, bliver undervist i at læse og skrive både deres eget sprog men også spansk. Derudover sørger de for undervisning i de tekniske aspekter af kaffedyrkning, hvilket betyder at bønderne lærer hvordan man dyrker kaffe i skyggen under miljøvenlige og økologiske forhold.

FAKTA

Land: Panama

Region: Boquete

Område: Chiriqui

Kaffeproducent: Casa Ruiz Estate, Ruiz family

Højde: 1500 - 1650 m.o.h

Type: Caturra, Typica, Castillo

Proces: Vasket

Certificering: Økologisk og fairtrade

Netop skyggedyrkningen har også en stor betydning for bevarelsen af biodiversiteten i området, ligesom at Casa Ruiz går op i at have den rigtige mængde af træer, så det ikke går udover den natur de arbejder i. 

Vi har ristet kaffen efter en mellemristet variant og en smule til den lyse side med formålet at bevare nogle af de unikke florale aromaer i kaffen. Kaffen er god i en filterbryg samt på stempelkande, og vi foretrækker kaffen brygget på vores Chemex.

For at bestille vores månedens kaffe, kan du trykke på billedet nedenfor eller klik på linket: 
https://www.onsk.dk/prod...

Panama Kaffe Onsk

Smid en kommentar

// Written by @labnol