FRI FRAGT ved køb af abonnement eller ved køb over 200 kr.

Året der gik og året der kommer med ØNSK

Næsten et år er gået siden ØNSK blev stiftet, og vi fik lyst til at gøre status over året der gik, inden vi skal tage hul på et nyt kapitel i virksomhedens endnu korte historie.

Det var en kold januardag på Funchs Vinstue i det Indre København, da Rasmus Ditlev og Andreas Kirk satte sig overfor hinanden for første gang med en fælles mission om at skabe en virksomhed sammen. Det der senere blev til ØNSK. De to stiftere havde lært hinanden at kende igennem deres studie på Copenhagen Business School, og nu var det tid til også at blive virksomhedsejere og partnere.

For Rasmus og Andreas var der ikke langt fra tanke til handling, og allerede i februar fik ØNSK vores første sending kaffe hjem, og de karakteristiske ØNSK poser kom på hylderne i Thy, hvor Andreas er fra. Det blev på mange måder startskuddet, og i februar hev ØNSK en overvældende omsætning på hele 2972 kroner hjem.  

 

ØNSK.dk gik i luften i marts måned, så det var nu muligt at klikke sig ind forbi og blive lidt klogere på projektet og de to ejere. De første måneder var kundebasen baseret på personlige relationer, og marts blev derfor måneden hvor ØNSK for første gang skulle ud til folk der ikke var en relation til, da kaffecyklen kiggede forbi virksomheden Lundbeck i Valby.

Rasmus og Andreas befandt sig enten hjemme i en lejlighed eller på CBS, hvorfra de brugte det meste af marts på at ringe ud til forskellige detail-forretninger hvilket blandt andet mundede ud i Skjold Burne-turen med besøg til flere i København og omegn.

April og maj fortsatte i samme stil, og ØNSK fik blandt andet tilknyttet en mentor samtidig med at vi rykkede ind i Copenhagen School of Entrepreneurship's lokaler på Porcelænshaven på Frederiksberg.

Sommermånederne stod i festivalens tegn, og ØNSK kiggede forbi med friskristede kaffebønner til Dit Lokalmarked, Alive Festival og Street Food Festival. Og den smukke, gamle Corolla blev tredje medlem af ØNSK teamet for at logistikken kunne gå op.

Sommeren gik på hæld, og det blev tid til at byde to praktikanter velkommen i virksomheden. Første nye dame om bord blev Patricija, der skulle sørge for at optimere hjemmesiden og kort efter blev også Simone tilføjet til teamet, der skulle stå for virksomhedens digitale strategi.

Det blev også i august at Rasmus og Andreas fik muligheden for at gå fuld tid, da CBS giver bachelorstuderende mulighed for at tage meritgivende praktik i egen virksomhed.


ØNSK var nu for alvor klar til at komme udover stepperne, og Rasmus og Andreas satte for alvor ind på det opsøgende salgsarbejde. Vi gav os i løbet af efteråret i kast med Facebook-konkurrencer i samarbejde med The General Store på Nørrebro og Moccamaster, og vi fik afholdt vores første cupping session hvor vi sammen med venner og bekendte testede og bedømte 10 forskellige kaffebønner. 

Det hårde salgsarbejde udmundede i november i en rekordomsætning på 85.619 kroner, hvilket gav blod på tanden til det nye år der kommer.

ØNSK har allerede mange forhåbninger og visioner for 2018, der starter ud med en tur til Nicaragua. Her skal Rasmus og Andreas ud og møde en masse kaffebønder, skabe nye relationer og smage på en masse god kaffe. Der er desuden planer om så småt at begynde at kigge på ØNSKs potentiale og muligheder udenfor Danmark, og den danske sommer skal bruges rundt omkring på festivaller for at udvide kendskabet til ØNSK og vores fantastiske kaffe.

ØNSK vil gerne takke alle jer der indtil videre trofast har fulgt med i vores rejse, og vi glæder os til at vise jer, hvad vi har i ærmet næste år.

God jul & godt nytår fra

Rasmus, Andreas & Simone
Smid en kommentar

// Written by @labnol