ANDREAS

Stifter af ØNSK
Andreas Kirk
Andreas er opvokset i Hanstholm ved Thy og er igang med sin bachelor HA pro. på Copenhagen Business School, hvor han mødte Rasmus første gang.

Hvad inspirerede dig til at starte ØNSK?

Jeg har blandt andet arbejdet i Zimbabwe, Zambia og Sydafrika indenfor landbruget, hvor jeg var medudvikler og underviser af opdrætssystemer til de lokale bønder. Siden da har interessen for at forbedre de hårdtarbejdende bønders indsats vokset.

Samtidig stødte jeg i min tid i Afrika på nogle kaffe-plantager og blev dybt fascineret af processen fra træ til kaffe.

Hvordan foretrækker du at drikke din kaffe?

Jeg foretrækker at drikke en mellemristet nicaraguansk kaffe brygget i en Chemex.

RASMUS

Stifter af ØNSK
Rasmus Ditlev
Rasmus kommer fra Lejre og er indehaver af Ditlev’s kaffe, hvor han har brygget kaffe ved markeder, bryllupper og firmaarrangementer med sin mobile kaffecykel. Ved siden af ØNSK studerer han HA pro. på Copenhagen Business School.

Hvad inspirerede dig til at starte ØNSK?

Jeg har rejst i Nicaragua, hvor jeg blev inspireret i mødet med de lokale kaffebønder og deres passion for dyrkning af kaffe.
Jeg har en stor interesse for brygge-metoder og har arbejdet 2 år som barista. Her lærte jeg hvordan de forskellige variabler indenfor kaffebrygning påvirker den kop kaffe du i sidste ende får i hånden. Det vil jeg gerne videreformidle til danskerne, så de også lærer at forholde sig til risteprofil, kværningsgrad samt hvordan valget af kaffebønne og bryggemetode spiller ind.

Hvordan foretrækker du at drikke din kaffe?

Jeg foretrækker kaffe fra Mellemamerika, der har en lyst-ristet profil og som brygges med pour-over metoden.

SIMONE

Praktikant indenfor digital strategi & kommunikation
Simone Jensine Larsen
Simone læser BSc in Business, Language & Culture på CBS og blev en del af ØNSK i august 2017.

Hvad gør ØNSK til et spændende praktik-sted?

Jeg har rejst en del i Central- og Sydamerika og senest boet 7 måneder i Mexico, så jeg syntes det var spændende at blive en del af en virksomhed, der har forbindelse til den del af verden. Og så ville jeg rigtig gerne ind i en ung og nystartet virksomhed, fordi man virkelig får lov at se alle processer indefra.

Hvordan foretrækker du at drikke din kaffe?

Jeg er stadig ret ny indenfor kaffe-drikning, fordi jeg altid har fået at vide at jeg skulle putte masser af mælk og sukker i for at lære det. Det var først, da jeg begyndte at drikke den sort, at jeg begyndte at kunne lide det.