ØNSK økologiske kaffekapsler

Kapslerne er for dig som ønsker en god og lækker kop kaffe uden for meget besvær. Kaffen i kapslerne er premium økologisk ØNSK kaffe af højeste kvalitet. 
Kapslerne er kompatible med Nespresso maskiner og de kan derfor bruges som et bæredygtigt alternativ til Nespresso kapsler og andre aluminium eller plast kapsler.


Hvad betyder bionedbrydelige kapsler?

ØNSK kaffekapsler er bionedbrydelige. Det vil sige, at de er lavet af et plantebaseret materiale som er komposterbart (det vi i Danmark kalder industriel kompostering). Kapslerne er produceret på vind-, vand- og solenergi og de indeholder kun naturlige råmaterialer.

Desværre er det kun få kommuner som i dag leverer bioaffald til sorteringsanlæg, som kan omdanne bioaffald til kompost. Derfor bør ØNSK kapsler sorteres som småt brændbart, så de på denne måde kan indgå som en grøn energikilde i fjernvarmeforsyningen. Det vil sige at ØNSK bionedbrydelige kapsler tæller positivt i vores energiregnskab, i modsætning til almindelige kapsler.

Hvilken certificering har kapslerne?

Kapsler er certificeret med EU standard DIN EN ISO 14855, EN 13432 and DIN EN 13432:2000-12 og ifølge certificeringen fra producenten er 90% af kapselmaterialet nedbrudt efter 62 dage  under rette omstændigheder.

Certificeringen inkluderer:

  • Kemisk test
  • Bionedbrydelighed under kontrollerede komposteringsforhold
  • Disintegration
  • Økotoksicitets test

 


Hvad er forskellen på bionedbrydelige kapsler og almindelige kapsler?

De fleste kaffekapsler på markedet i dag, indeholder aluminium og plast som belaster vores miljø. Derfor er der mange fordele ved at vælge bionedbrydelige kapsler.

På trods af at kapslerne er bionedbrydelige, bevarer de stadig kaffens vigtige smagsnoter og intensitet. Der er derfor ingen smagsforskel på bionedbrydelige kapsler og almindelige kapsler. Der er heller ingen forskel på holdbarheden af kaffen i kapslerne.

 

ØNSK har valgt de bæredygtige kapsler for at skåne miljøet og mindske brugen af plast og aluminium.