Om ØNSK

ØNSK er en passioneret kaffevirksomhed, som importerer premium kaffebønner fra det vulkanske højland i Nicaragua. Herfra sendes de direkte til Danmarks, hvor kaffen ristes, pakkes og sendes ud til dig, din arbejdsplads, caféer eller din lokale specialforretning.


Vi har skåret alle dyre mellemled ud, så flest mulig penge lander i producentens egen lomme.


Idéen udsprang af vores rejser i Mellemamerika og Afrika, hvor vi begge blev provokeret af at se, hvordan de konsumentgoder vi importerer i den vestlige verden ikke tilgodeser den slid og ihærdighed, som bønderne lægger i produktionen.

Samtidig er vi begge dybt fascinerede af kaffens langsommelige fremstillingsproces lige fra kaffeplanten på marken til den friskbryggede kaffe i koppen.

ØNSK tilbyder derfor ikke kun kaffe, der smager godt, men som også gør godt!

Ønsk smager godt og gør godt

Vi udvælger vores samarbejdspartnere med stor omhu, og det er en stærk grundværdi i ØNSK, at vores arbejde i Nicaragua skal underbygge en bæredygtig udvikling for den enkelte producent og for hele lokalsamfundet.

Derfor lægger vi vægt på, at vores producenter værner om naturen og arbejder aktivt med at bevare den lokale biodiversitet. Vi støtter derfor projekter, som uddanner kaffebønderne til at effektivisere og udvikle deres produktion, så den kan eksistere side om side med det naturlige dyre- og planteliv.

Ønsk kaffe

Det en af ØNSKs absolut stærkeste kerneværdier at levere en fantastisk kaffe, der kan nydes med god samvittighed. Kaffe binder nogle af de fattigste og rigeste mennesker i verden sammen! Vi er derfor både ydmyge og meget stolte over at kunne servere en kaffe i verdensklasse.

For os er kaffe meget mere end det, der er i koppen. Det er en hverdagsluksus og en smagsoplevelse, som rækker langt ind i den centralamerikanske jungle.


Se vores Vlog fra vores besøg i Nicaragua i januar 2018